• Voor 22.00 besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren
  • Dé online specialist
  • Klantenbeoordeling 9.2
Trekhaak fietsendragers (14)
Bekijk alle trekhaak fietsendragers.
Achterklep fietsendragers (6)
Bekijk alle achterklep fietsendragers.
Fietsendragers voor op het dak (14)
Bekijk alle dak fietsendragers.
  • Al onze fietsendragers hebben een keurmerk
  • Gratis retourneren binnen 30 dagen
  • Alle fietsendragers hebben minimaal 2 jaar garantie

Onze fietsendrager merken

Lees meer op ons blog

Welke soort fietsendrager past bij mij?

Een fietsendrager kun je op een aantal verschillende manieren aan je voertuig bevestigen. We hebben er drie: een fietsendrager achter op de trekhaak, een fietsendrager achter op de auto (zonder trekhaak) en een fietsendrager op het dak van je auto. Ongeacht je voorkeur is het altijd zaak te kijken naar het maximaal gewicht op de fietsendrager en het maximaal gewicht op je voertuig.

Mocht je voorkeur uitgaan naar een fietsendrager die je monteert op de trekhaak van je auto, dan is de maximale kogeldruk van de trekhaak van belang. De maximale kogeldruk is het maximale gewicht dat een trekhaak in verticale richting kan dragen. Ook de draagcapaciteit van de fietsendrager zelf is van belang. Dat komt omdat verschillende (soorten) fietsen nogal eens kunnen verschillen qua gewicht.


Een trekhaakdrager heeft vaak een hogere draagcapaciteit dan een dakdrager en een achterklepdrager. Een dakdrager wordt eigenlijk alleen aangeraden als je lichtgewichtfietsen, wilt vervoeren, zoals racefietsen. Let voordat je een fietsendrager voor op je dak aanschaft dan ook goed op de maximale daklast van de auto.


Fietsendragers voor de achterklep (of 5e deur) van je auto hebben over het algemeen een draagcapaciteit die varieert van zo’n 30 tot 60 kg. Deze optie is zodoende een middenmoter: het maximale draaggewicht ligt meestal hoger dan bij een dakdrager en lager dan bij een trekhaakdrager.

Onze fietsendrager merken

Lees meer op ons blog