Sneeuwkettingen voor de camper, wij helpen je!

Als je met de camper naar een sneeuwrijk gebied gaat heb je in de meeste gevallen sneeuwkettingen nodig. Wintersport met de camper wordt steeds populairder en toe gangbaarder. In landen zoals Italië, Zwitserland, Noorwegen, Zweden en Frankrijk zijn er speciale camperplaatsen voor de wintersportliefhebbers. Wij vinden het niet gek dat er steeds meer vraag komt naar geschikte sneeuwkettingen voor de camper. Wij helpen je graag met het kiezen van de geschikte sneeuwkettingen. Ga zorgeloos naar sneeuwrijke gebieden met de sneeuwkettingen van Bepakt.

 

Wanneer heb ik een sneeuwketting nodig?

Ook voor de camper zijn sneeuwkettingen verplicht. Je hebt tegenwoordig in de meeste Europese landen sneeuwkettingen nodig. Dit wordt aangegeven met dit bord of je moet de kettingen te allen tijde bij je hebben in de auto, dit verschilt per land en gebied. Het niet hebben van sneeuwkettingen kan gevaarlijke situaties veroorzaken op de weg en je kan er een boete voor krijgen. Raadpleeg altijd de handleiding van de camper om te zien welke sneeuwketting mogen onder de camper, vooral als het een sneeuwgevoelig gebied is.

 

Sneeuwketting of Autosock?

 Campers zijn over algemeen zwaarder dan personenauto’s, 9mm kettingen zijn hierdoor niet sterk genoeg. Hierdoor zijn er speciale dikkere kettingen ontworpen van 16mm die de camper aankunnen. Sneeuwsokken zijn nog dunner dan de 9mm kettingen en zullen snel slijten onder een camper. Wij raden het af om sneeuwsokken te gebruiken als alternatief van sneeuwkettingen.

 

Hoe kies ik sneeuwkettingen voor mijn camper?

  1. Kies de bandenmaat van jouw camper. (Bijvoorbeeld: 225/75 R16)
  2. Kijk in de handleiding van de camper wat de maximale wielkastruimte is. (Dit is in de meeste gevallen 16mm)
  3. Vul de bandenmaat in de sneeuwkettingenzoeker:
  4. Kies de juiste ketting uit voor jouw camper door de minimale wielkastruimte te controleren van de sneeuwketting
  5. Controleer altijd of er bij de sneeuwketting staat: “geschikt voor camper: Ja”
  6. Klik op het product, daarna op “Voeg toe aan mijn bepakking” en ga naar “Mijn bepakking”.

 

Hoe monteer ik mijn sneeuwketting onder de camper?

Het omleggen van sneeuwkettingen bij de camper gaat hetzelfde als bij een personenauto. Bij elke ketting zit een montagehandleiding. Ook op de website hebben wij bij bijna elke sneeuwketting een montagevideo staan. Raadpleeg daarom ook eerst de handleiding en video, voordat je begint aan het monteren van de sneeuwkettingen. Wij adviseren daarom ook om thuis de ketting alvast een keer te passen.